Hoe promoot je een blog?

Promoot jouw blog

Promotie zakelijk blog

Je hebt jouw blog online staan, jouw eerste berichten staan erop. Dan wil je heel veel bezoekers op jouw blog, zoals jouw bestaande relaties maar ook nieuwe bezoekers naar jouw blog verwijzen. Hoe ga je dit aanpakken? Een aantal acties ter promotie van jouw blog kun je heel eenvoudig en snel ondernemen.

Vertel erover

Vertel eenvoudigweg iedereen die je spreekt over jouw blog. Vertel welke artikelen erop te vinden zijn en welke informatie jij biedt. Komt een onderwerp ter sprake waar jij een interessant bericht over hebt geplaatst, schroom dan niet naar jouw blog te verwijzen.

Vermeldingen

Vermeld jouw blog op briefpapier, visitekaartjes, in jouw e-mailhandtekening, in advertenties, etc. Dus eigenlijk overal waar je ook jouw bedrijfswebsite adres zou plaatsen.

Adressenbestanden

Nodig jouw bestaande klanten en relaties uit om jouw blog te bezoeken. Stuur een bericht per
e-mail
of vermeld het in jouw nieuwsbrief dat jouw blog online staat. Vraag of zij deze informatie ook weer willen delen met hun klanten en relaties.

Zorg voor uitbreiding van jouw adressenbestand door iedere nieuwe relatie en klant te vragen of je hun e-mail adres mag gebruiken om hen via e-mail te informeren over jouw bedrijfsactiviteiten.

Zoekmachine optimalisatie

Om jouw blog vindbaar te maken op internet is het van belang dat je in jouw berichten keywords gebruikt. Dit zijn de woorden die men gebruikt bij zoekopdrachten in Google naar informatie over een bepaald onderwerp.

Ook op titels van afbeeldingen kan jouw blog worden gevonden. De afbeeldingen die je gebruikt kun je keywords meegeven door bij het uploaden een juiste bestandsnaam mee te geven die het keyword bevat. Na uploaden kun je het vervolgens een alternatieve titel meegeven waarin je weer hetzelfde keyword gebruikt. Deze titel verschijnt als je blogbezoeker met de muis op het plaatje staat.

Plaats links

Op jouw bedrijfswebsite een link naar jouw blog plaatsen en vice versa is eenvoudig te doen als je jouw blog als aparte website hebt opgezet. Zo kun je ook op andere websites een link naar jouw blog laten plaatsen, bijvoorbeeld die van jouw relaties en klanten. En een link van hun website op jouw blog plaatsen. Zo maken jullie promotie voor elkaar.

Zet meer social media in

Jouw weblog kun je vermelden bij jouw profiel op de diverse sociale media en –netwerken, zoals Facebook, LinkedIn, Google+ of andere online netwerken.
Via deze sociale media kun je jouw vrienden, relaties en klanten heel eenvoudig en snel bereiken door een bericht te plaatsen en hen uit te nodigen jouw weblog te bezoeken. Ook met een berichtje op Twitter kun je snel jouw volgers van jouw blog op de hoogte stellen.

Word gastblogger

Als je graag schrijft kun je overwegen je ook op andere blogs als gastblogger aan te melden.
Er zijn vast andere blogs die schrijven over onderwerpen die jou interesseren of met jouw vakgebied te maken hebben. Door hier jouzelf ook te profileren kun je ook promotie maken voor jouw eigen blog. Andersom geldt natuurlijk ook; jij kunt op jouw blog ook andere bloggers mee laten schrijven. Zo wordt er meegeholpen aan de uitbouw van jouw blog en daarmee de vindbaarheid vergroot.

Ik ben benieuwd naar jouw manieren om jouw blog te promoten. Vertel me jouw 3 manieren (of meer) in het commentaarveld hieronder.

Ik verneem graag van je!

 

Leave a Reply